Få en trygg ferie med antivirus

antivirus

Vi nordmenn reiser nå i dag mer enn vi noen gang har gjort før. Dette kommer utvilsomt av at tilbudet har økt voldsomt når det kommer til utenlandsturer, men det kommer også av det faktum at vi nå har mye bedre råd enn hva tilfellet har vært før.

Sammenliknet med resten av verden så tjener vi nordmenn utrolig godt, noe som betyr at vi har råd til både flyturer og dyre PC-er.

Dette har resultert i at flere og flere tar med seg PC eller laptop når de skal ut og feriere. Hva kan vel være bedre enn et par uker ved bassengkanten mens du sipper en cocktail og ser på favorittprogrammet ditt på PC-en? Det er ikke så veldig mye som kan være bedre eller mer avslappende enn dette, men det finnes dessverre så alt for mange ting som kan gå galt.

Ikke la virus ødelegge familieferien

Se for deg følgende scenario: du og familien har akkurat gjort ferdig pakkinga til Syden-turen du bestilte for 6 måneder siden. Taxien står utenfor, ungene samles og du springer inn før alarmen setter i gang for å hente den aller siste kofferten som ble stående i badekaret da du for 4 minutter siden husket å pusse tennene. Alt er her, ingenting er glemt.

virus

Du går over alt en siste gang på flyplassen, men det er ingenting som ikke stemmer. Pass, billett, lommebok, familie, underholdning og telefon. Du har alt og denne ferien skal bli perfekt, ingenting kan stoppe deg! Flyturen går greit, det tok litt lengre tid enn du egentlig hadde håpet på, men filmene du lastet ned i går kveld gjorde sitt med å holde humøret ditt oppe.

Den første dagen går unna, og plutselig er kvelden her, det eneste problemet er at du ikke får sove. Reising gjør slikt med folk av og til. Du setter deg derfor i hotellbaren for å surfe litt på nettet, men så snart du skrur på PC-en så får du en varsel melding på skjermen. Virus.

Hjertet banker fort og svetten renner ned helt uanmeldt. Tanken på å måtte tilbringe de neste to ukene med skrikende unger på et ukjent sted uten mulighet til å sjekke fotballresultater eller nyheter er nesten nok til at du bryter sammen i tårer like foran en relativt forundret og forvirret bartender.

Vær forberedt på alt

Det ovennevnte scenarioet er det verste marerittet for veldig mange som er opptatte med å planlegge familiens perfekte ferie, men det er likevel et scenario som har blitt realitet for ganske mange. Kombinasjonen av dagens tilgang på internett surfing og dagens marked for de med teknologi kunnskap og mindre redelige intensjoner, har ledet til at nettsurfing ikke alltid er like trygt, særlig ikke på et nytt sted.

Antivirus til pc - datamaskin

Et hvilket som helst skikkelig hotell vil gjøre alt de kan for å sikre at din internett tilkobling er sikker og privat, men det er en grense for hvor mye et hotell og hotellansatte faktisk kan gjøre for å hjelpe deg med tekniske problemer. Et sikkert passord samt privat tilkobling er alt disse personene kan gjøre og det hjelper fint lite dersom noen med stygge intensjoner og stor kunnskap er på banen.

Sjansen for at dette faktisk skjer mens du er på ferie er selvfølgelig minimal, men det er ingen fare med å være ekstra godt forberedt. Det aller lureste man kan gjøre i dag er å planlegge for det verste og derfor investere en liten sum med penger i et godt og seriøst antivirus program.

Det finnes en hel haug med solide tilbud når det kommer til antivirus programmer og du har nok å velge mellom. Alle tilbud er annerledes og kommer med forskjellige funksjoner til forskjellige priser, men de har alle til felles at de fokuserer på å sikre din aktivitet når du befinner deg online.

Hovedformålet til en antivirustjeneste er å sikre din trygghet. Dette betyr at antivirus programmer skanner din PC regelmessig og dermed sørger for at du ikke installerer farlige programmer uvitende, men det stopper ikke der. Nå i dag er det nemlig mer og mer vanlig at vi benytter oss av et annet nettverk enn vårt eget, noe som skaper nye problemsituasjoner.

Forbli trygg på et ukjent nettverk

Før i tiden så var virus ofte noe vi fikk dersom vi ikke var helt forsiktige med hvilke sider vi besøkte på internett. Dette er fremdeles et reelt problem, men det er ikke lenger det eneste vi trenger å være på vakt for når vi befinner oss online.

Deling av internett er blitt mer og mer vanlig, noe som betyr at vi ofte benytter oss av en ny tjeneste hvor våre preferanser ikke er lagret. Muligheten til å benytte oss av internett når vi er på et hotell er fantastisk, men vi er ikke like trygge som når vi surfer på vårt eget internett hjemme i vårt hus.

PC Antivirus

Dette kan løses av deg på egenhånd, det aller viktigste er å huske på å ikke levere ut personlige detaljer og betalingsinformasjon til en hvilken som helst tjeneste, men det er ikke alltid like lett å huske på denne regelen, særlig når vi befinner oss på ferie og i tillegg er vante til å kunne surfe helt trygt i eget hjem.

Løsningen er derfor å ha et godt antivirus program. Et antivirus program er ikke lenger bare et program som kan slette uønskede programmer eller filer, det er nå et program som passer på at alt fra tilkobling til personlig informasjon forblir privat. Dersom du er ute på en reise til et nytt land og ikke stoler helt på internett tilkobling på hotellet, så er det bare til å sørge for at du benytter deg av ditt favoritt antivirus program.

Dersom du installerer og setter opp dette programmet før du og familien drar på ferie, kan du være sikker på at du kan nyte samme sikkerhet som hjemme uten ekstra innlogginger eller stress.

Tagged with: