Hold deg trygg ved nettdating

trygg ved nettdating

Dating på nett er på mange måter den nye metoden for å både finne seg en flørt, og i disse dager til og med en partner for livet. Det finnes nemlig både tjenester på nett som fremmer seriøs dating, mens andre, slik som appen Tinder, nok heller fremmer en flørt.

Det å finne sin partner, uansett om det er på nett eller i person, er en spennende opplevelse. Du får tross alt møte mange mennesker. Kanskje er du heldig og finner den rette med en gang, mens de aller fleste derimot prøver og feiler en god del. Det er derimot ikke dette de fleste frykter, men heller sin egen sikkerhet.

For hvordan kan du stole på personen på den andre siden av skjermen? Mye kommunikasjon og tillit bygges opp over kroppsspråket mellom to personer, og det at dette blir utelatt kan føre til usikkerhet. Dessuten er det alltid frykten for cyberangrep og hacking som kommer på toppen.

Hvordan holder du deg egentlig trygg ved nettdating? Dette skal tross alt være en spennende opplevelse, og ikke noe du frykter og gruer deg til på innsiden. Med noen få enkle tips, så kan du holde deg selv helt sikker på nett. Da kan du bruke din energi på å finne den rette personen i ditt liv!

Last ned et antivirusprogram

For mange handler ikke frykten engang om de personene en skal kommunisere med hos datingtjenesten, men heller om datingtjenesten i seg selv. Du skal tross alt her oppgi mye personlig informasjon, og ikke minst betalingsinfo. Sørg derfor for å velge en tjeneste med omhu.

Allikevel er det et godt tips å starte med nedlasting av et godt antivirusprogram. Dette trenger du tross alt uansett for surfing på nett, og da kanskje spesielt på sider som krever såpass mye sensitiv informasjon som en datingside. Å ha et virusprogram ved din side er et godt utgangspunkt for dating på nett.

Vurder andre profiler kritisk

Om du virkelig vurderer andre profiler kritisk, så er det enkelt å komme frem til hvorvidt dette er en falsk profil eller ei. Selv om en ikke vil innrømme det, så er det neppe slik at en rålekker dame på 20 år ønsker å snakke med en enslig mann på 50 år. Dette handler simpelthen om å være litt kritisk ved hjelp av selvinnsikt.

Profiler som kontakter deg med merkbar dårlig norsk er også vanligvis enkle å filtrere ut fra dine valgalternativer. Du trenger ikke en mastergrad heller for å forstå at de som kontakter deg med slibrige kommentarer fra første melding nok heller ikke er ute etter et virkelig møte med deg.

Allikevel, så skal du være påpasselig på å dømme altfor raskt også. Vurder profilene nøye. Om det kanskje bare er en ting som skurrer litt, så kan det være en misforståelse. Du kan tross alt snakke med disse, så sant du følger retningslinjene som vi har gitt her nedenfor.

Dette må du ikke dele med andre på nettdating

Det er fort gjort å bli litt revet med og dermed dele all verdens ting med folk en snakker med på nett. En skal jo tross alt bli kjent med dette individet, og da er det viktig at de vet hvem du er og vice versa. Men til å begynne med kan det være både skremmende, og ikke minst også farlig å dele slik info.

Det å dele informasjon slik som bosted kan i seg selv være veldig farlig. Deler du både bosted og når du skal ut på ferie, så har du tross alt satt deg selv opp i en krok dersom personen på den andre siden er en innbruddstyv. Du har tross alt gitt bort ditt hjem og ”åpningstidene” du har for tyver.

Videre er det å dele for eksempel betalingsinformasjon eller penger også et stort nei. Mange spør over dating nettsteder om penger for eksempel slik at de kan komme og besøke andre. Dette er dog for det meste kun lureri, og om du deler dette med andre, så har du nesten bare deg selv å skylde.

Hvordan skal du møte din første date?

Når du har blitt bedre kjent med en person over nettdating, uten å dele tingene nevnt ovenfor, så er det nok på tide med et møte. Her er det kanskje først og fremst bare en forholdsregel å følge – møt denne personen i offentligheten.

Et flott sted å møtes er ute på en restaurant. Skal du være ekstra trygg, så sier du at du kommer deg både dit og hjem på egenhånd. Si også gjerne i fra om at du ikke er interessert i å møtes privat før etter et par dater. Dette holder deg nemlig sikker på at personen faktisk investerer i deg, og ikke har andre intensjoner.

Når du begynner å føle deg trygg på personen, så kan du for eksempel invitere dem hjem til deg selv. Det trenger dog ikke nødvendigvis å være alene enda. Du er nok spent på å være helt alene, men hva med å invitere et par venner over på middag? Da føler du deg helt trygg, samtidig som du ser hvordan personen oppfører seg rundt andre.

Andre forhåndsregler for dating på nett

Det aller viktigste når en dater på nett er å være forberedt på hva nettdating egentlig handler om. På andre siden av skjermen er det en person som har akkurat samme intensjoner som deg, mesteparten av tiden hvert fall. Allikevel skal du være noe påpasselig på at de er den samme typen person som deg.

For tross like intensjoner, så er folk ofte vidt forskjellige. Sørg for at du blir godt kjent før du kontakter en annen person for å møtes. Det er tross alt ikke vits i å bruke tid og ressurser på møter hvor du nærmest kvalifiserer til dårlige resultater før møtet finner sted.

Kos deg med nettdating!

Tross alle spillereglene, så er det i grunn bare veiledning. Bruker du sunn fornuft i jakten på den rette, så bør alt gå greit. Det viktigste er tross alt at du koser deg når du skal date på nett

Kilde: https://datingsider.no