Utviklingsmuligheter for personlige trenere

personlige trenere

Etter man fullfører grunnutdanning som personlig trener, er mulighetene store for at man havner på et treningssenter og jobber der som personlig trener. Men hva gjør man så? Noen kan finne motivasjon nok i å kun jobbe på et treningssenter, og andre tar også dette kun som en deltidsjobb mens de studerer videre.

Utdanning for å bli personlig trener

Flere personlige trener kommer fra en bakgrunn fra fysioterapi eller idrettsfag. Andre har valgt å ta en utdanning for å bli personlig trener på folkehøgskole, universitets- eller høgskolenivå. Med en utdanning som personlig trener er det ikke helt uvanlig at man velger å jobbe på et av de mange treningssentrene som finnes. Her får man møte personer med mange forskjellige behov og får prøve seg med mye av kunnskapen fra utdannelsen. Noen treningssentre kan også hjelpe deg med å få utdannelsen du trenger for å ha denne rollen. Men hva er så veien videre?

Hvor kan man jobbe

Hvor kan man jobbe med utdanning som personlig trener? Mange starter med å jobbe på et treningssenter. Her er det mange utfordringer å bryne seg på, og på grunn av de mange aspektene ved denne jobben, er det noen som velger å bli værende på treningssentre. Man møter mange forskjellige mennesker mens man jobber på senter, og alle har forskjellige behov fra en personlig trener.

Men noen synes ikke utfordringene er store nok når man har vært på samme senteret over lengre tid. Det er mange steder man kan jobbe med denne bakgrunnen. En måte å få prøve på flere forskjellige oppgaver, er å starte for seg selv. Du kan starte som freelance og tilby tjenester som personlig trener, og med litt stå-på-vilje og en del gode ideer, kan det åpne deg opp for hva som finnes der ute av oppgaver.

Hvor går retningen videre

Hvor går retningen videre? Personlig trener som selvstendig næringsdrivende, er også noe man kan vurdere om man må være hjemme med små barn og ønsker en ekstra inntekt. I så tilfelle er det ikke alltid så praktisk å dra rundt til kunder, men i dag er det flere og flere som prøver seg på å tilby denne typen tjenester online. Mange har behov for treningshjelp, eller hjelp til kosthold og slanking, men har ikke anledning til å oppsøke disse tjenestene. Da er det praktisk med et tilbud online. Da vil man, for eksempel, bistå via Skype, eller andre online videotjenester.

Jo mer erfaring man får, jo mer ser man hvilke muligheter som finnes. For eksempel er det stort behov i helsesektoren for rehabiliteringstrenere. Det kan være man vil trenge videre utdanning for dette, avhengig av grunnlaget man allerede har tatt, men er man motivert og ønsker å sikte på en eller annen retning, så finnes det muligheter.

Arbeidsgiver eller selvstendig næringsdrivende

Hva er mest givende? Velger man arbeidsgiver eller selvstendig næringsdrivende? Svaret på dette er ikke det samme for alle. Noen vil trives bedre med friheten ved å være selvstendig næringsdrivende med alle mulighetene dette innebærer, men som personlig trener, kan det også være mange utfordringer ved å være selvstendig næringsdrivende.

Det er ikke opplagt hvor man vil finne oppdrag. Man må selv være i stand til å finne de oppdragene man ønsker. Måten å gjøre det på, er å selv finne ut hvor det er behov, og ta kontakt med bedriftene eller personene som har behovet. Eller man kan velge å markedsføre seg digitalt. Benytte seg av egen hjemmeside eller bruke Facebook, Twitter eller Instagram for å få ut info om jobben man tilbyr.

Det er mange mulige veier å velge når man har utdannet seg som personlig trener. Hvilket valg du tar er avhengig av hva som motiverer deg.