Beregn plass til skyvedører

Foldeskyveredører

Når vi setter inn skyvedører i stedet for vanlige dører, utnytter vi ofte plassen bedre, men kun hvis vi planlegger det riktig. Det er vurderinger vi må ta også når vi setter inn skyvedører slik at vi får mest mulig utnyttelse av plassen på terrassen eller inne. Vi åpner opp rommet mer mot uterommet, men vi vil også alltid ha ett dørelement vi ikke får skjøvet bort.

Skyvedører krever sin plass

Vi løser ikke alle plassproblemer ved å sette inn skyvedører. Skyvedører krever sin plass. Når vi setter inn skyvedører må vi tenke gjennom hvordan vi ønsker å utnytte rommet på innsiden av dørene, og i tillegg hvordan vi vil utnytte terrassen eller balkongen. Når vi åpner opp skyvedørene, vil vi alltid få minimum størrelsen til ett av dørelementene i døråpningen som vil være dekket av dørelementene.

Det finnes måter å unngå dette på, men da må du ha en dørtype som kan felles inn i veggen. Og det vil da kreve at du ikke kan åpne opp en hel vegg med dører, da en del av veggen må stå igjen hvor du kan skyve dørelementene inn.

Man får flere forskjellige typer skyvedører som løser dette på forskjellige måter. På noen typer må du ta et valg og alltid ha et fast element på den ene siden. Men du kan også kjøpe skyvedører hvor du til enhver tid kan velge hvilken side du vil ha fast element, eller alle kan være løse slik at du kan velge å la elementene stå på midten. I så tilfelle har man låsemekanisme på begge endeelementene slik at man kan velge hvilket element man låser fast.

Hvis plassen i rommet innenfor terrassen, eller på terrassen, ikke tillater at et element blir stående, finnes også muligheten for å bruke foldedører i stedet. Men elementene i foldedører må også bli stående et sted. Men da bygger de innover i rommet eller utover på terrassen i stedet for å stå igjen i døråpningen.

Skyvedører i forhold til vanlige terrassedører

Hvordan bygger så skyvedører i forhold til vanlige terrassedører? Terrassedører slå vanligvis utover mot terrassen, eller i noen tilfeller innover i rommet. Det vil si at når du bruker dører uten fastelement, vil hele døråpningen kunne åpnes ut mot terrassen, men dørene tar plass på terrassen eller i rommet når de åpnes. Skyvedørene bygger ikke innover eller utover, men krever kun plassen til elementene i døråpningen.

Plassutnyttelse

Det er alltid en avveining hvordan du vil utnytte plassen. Har du en liten terrasse, men har litt avstand ut til rekkverket, og bare har plass til en liten døråpning, kan det være bedre med en dør. Men har du lite plass i rommet og på terrassen, men døråpningen kan være ganske bred, kan det være bedre med en skyvedør. Har du både kort avstand ut til rekkverk, og lite plass til døråpning, kan en foldedør være mer praktisk enn både terrassedør og skyvedør.

Planlegging er nøkkelen til å få en løsning man blir fornøyd med. Ved å planlegge, kan man sikre at man får maksimal utnyttelse av plassen på terrassen eller balkongen, eller inne i rommet.

Skyvedører i små leiligheter

Når man skal planlegge skyvedører i små leiligheter er det ofte en utfordring å planlegge dette på best mulig måte. Plassutnyttelsen er ekstra viktig i små leiligheter. Man kan raskt oppleve at hele leiligheten blir upraktisk å benytte om man tar et feil valg, eller uteplassen kan være helt umulig å utnytte om dører opptar hele plassen på terrassen eller på balkongen.

Når man skal sette inn skyvedører er det viktig å planlegge plassutnyttelsen riktig slik at man blir fornøyd med resultatet.

Tagged with: